torstai 31. toukokuuta 2018

Vuoniksia ja muita poneja

Tässä postauksessa luvassa: epämääräistä tekstiä, paljon välipoimintoja ja ajatuksia, pikakelaus vuoden aikojen läpi, liikaa kuvia ja lisää epämääräisiä tekstin pätkiä.

Mistä mihin on kevät? Alun perin mun piti kirjoittaa keväällä valmistuneista hevosista, mutta sitten tajusin etten ole julkaissut täällä blogin puolella alkuvuoden hevosista kuvia. Joten sanotaanko, että tämä postaus palaa vielä viimeisen kerran viime talveen. (toivottavasti)

Oon huomannut, että mun käsiala on muuttunut viimeisen puolen vuoden aikana hirmuisesti. Sanoisin, että olen löytänyt enemmän ja enemmän itsevarmuutta hevosten valmistukseen ja sellaisen suunnan, mitä haluan työstää. Vihdoin hevosten ulkonäkö miellyttää minua alusta loppuun. :D Jippii! Oikea suunta siis! Vielä olisi paranneltavaa, esim. hevosten pään suhteen. Se saisi olla hiukan pitempi ja kaulat kaipaa pientä päivitystä vielä. Viimeisimpään poniin olen tosi tyytyväinen. Siitä löytyypi sitten kuva postauksen lopusta. Vink vink..

Tammikuussa tein vaalean punahallakko vuoniksen, tämän jälkeen valmistui söpö, ehkä hiukan aran näköinen pv isolla upotetulla läsillä. Samaisesta lyhyt karvaisesta velboasta valmistin myös laikukkaan ponin. Ihastuin tähän poniin ja sen olikin tarkoitus jäädä talliin.


 

Musta hevonen lempeillä silmillä ja suitsilla oli mukava vaihtelu. Pitkästä aikaa sai tehdä varusteet mukaan. (Tähän väliin pieni muistutus, ettei tilausvarusteet edes hevosteni mukaan ole mahdollisia tällä hetkellä :D)

Sitten jossain vaiheessa, ennen ylioppilaskirjoituksia, kun niihin olisi pitänyt lukea, sain jonkun mahtavan älli-tälli idean shettiksestä. Siis oikeasti.. aina kun joku ehdottaa "tee shettis talliisi", nauran kippurassa ja alan luetella mielessäni miljoona syytä miksi en tekisi shettistä talliini... ja katsokaa mikä siellä kököttää - shettis! - Mikä oikeassa koossaan olisi aivan liian pieni minun ratsuksi.
Kuitenkin tämä shettis taisi tulla jäädäkseen, sillä vielä neljä kuukautta myöhemmin se kököttää tallissani.
7v shettis-herra Hakkarainen


Jossain vaiheessa näpertelin hunajan väristä pv:tä, ruskeaa ponia ja tämän jälkeen jotain suokin ja ponin sekoitusta. Tähän rautiaan väriseen kaveriin olen tosi tyytyväinen, paitsi tämän läsiin, mikä ei oikein imartele hevosta toivomallani tavalla. Sanoisin että suunnittelijan vika. (Eli mun... Hehehh...)

tykkäsin ja tykkään edelleen tosi paljon tämän kaverin rakenteesta

Kivempi puoli

Jännä puoli
Loppu kevään aikana tein yhden suokin ja ... viisi vuonista.. ja kyllä.. en aio enää ikinä ottaa niin monta vuonista työn alle. Ja tälläkin kertaa se tapahtui vahingossa. Lisäksi työn alla on vieläkin pari ponia.
Pitkäharjainen vuonoheppa koko ruskealla niskaharjalla

vuonis kangilla
samainen vuonis korvahuulla ja riimulla
Suomenhevonen ja kivan kaunis ilta-aurinko

uskokaa tai älkää, mutta tämä on eri heppa kuin ylempi vuonis
 
vaihteeks taas vaalee vuonis XD
 
 
Ainiin ja vielä pikainen maininta uudesta connemaraoristani. Saanen esitellä Melody's lost but won aka Niki. Yleensä olen toooodella huono keksimään nimiä hevosilleni, mutta tällä kertaa se oli ihmeen helppoa. Sain inspiraation nimeen Hans Zimmerin soundtrackista Lost but won, mikä esiintyy jonkin sortin formula elokuvassa Rush. (Ja inspiroituneena katsoin tietenkin elokuvan.. älkää kysykö XD) Lempinimen poni sai elokuvan/oikean formulakuskin mukaan. Hehheh.

PS. en oikeasti ymmärrä mitään formuloista, mutta ainakin on hyvä tarina ponin nimelle.
 

7 kommenttia:

 1. Ihania kaikki, varsinki tuo uus ja sen nimi����

  VastaaPoista
 2. Moi, teet tosi hienoja heppoja. Milloin teet seuraavan postauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pian kirjoittaa kisapostauksen kisoista, parin viikon takaa :) mulla hiukan postausideat lopussa, saa toki ehdottaa jos on ideoita :)

   Poista
 3. Kuinka paljon tuon 9 kuvan ponin kaksois-olento maksaisi? Voisin olla kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan :) en mielelläni tee kopioita jo olevista keppihevosista :/ kuitenkin hevoset isolla merkillä alk. 85€

   Poista
  2. Ok. En sitten voi ostaa.

   Poista