maanantai 22. elokuuta 2016

Olipa kerran vuonohevonen

Toukokuussa tallimme sai virallisen kasvatusnimen vuonohevosille, joten miksipä en kertoisi, hiukan myöhässä, mistä tämä kaikki alkoi.

Vuonna 2014 lokakuussa talliimme saapui ensimmäinen vuonohevonen. Tämä vuonohevostamma Dråpe (Sotlig Regn Dogn) onkin varmasti monelle, pidempään meitä seuranneelle, tuttu nimi. Tosiaan Dråpe on ensimmäinen koskaan tekemäni vuonohevonen ja asustelee vieläkin tallissamme. Pian Dråpen jälkeen tuli tehtyä ns. Dråpen kaksonen tilaustyönä, tämä tilaaja ei koskaan ostanut hevostaan vaan kertoi vain ettei jostain syystä tykännyt ja katosi kuin tuhka tuuleen. Onneksi tämä vuonohevonen sai uuden kodin ja sai nimekseen Summer. Alla olevat kuvat ovat otettu melkeinpä heti Dråpen ja suitsien valmistuttua, eli joskus vuonna 2014. Pahoittelen laatua.
 

 

Dråpe I:HA Stor Kriger II:Tuntematon
IE:tuntematon
E:MM's Playing with Danger EI: Tuntematon
EE:Tuntematon
Dråpen sukutaulu


Dråpen jälkeen talliimme saapui oripoika Fjolleri. Fjolleri on Dråpen varsa. Tämä oripoika on ollut yksi kasvatuksemme merkittävistä tukipilareista Dråpen vierellä ja molemmille onkin listautunut aikapaljon jälkeläisiä. Joskus tuleekin mietittyä että mahtavatkohan joidenkin vuonohevovarsojen vanhemmat olla tietämättään läheistäkin sukua keskenään. Pitäisi varmaan ottaa taas käytäntöön kirjata noita varsoja hevosten sivuille, mutta se on hiukan vaikeutunut kun suurimmalla osalla ei ole sivuja, tai kukaan ei vain tunnu muistavan kuka on kenenkin emä ja iskä. 


Fordi jeg kjenne sor


I:Pp. Ain’t Misbehavin     E: Sotlig Regn Dogn 

II:                                      EI:
IE:                                      EE:MM's Playing with Danger
                          
 Fjollerin jälkeen tuli pitkä tauko ennen kuin talliimme saapui pieni maskottiponi Fyrverkeri. Välissä olin tehnyt pari vuonohevostilausta.


Vuoden 2015 kevään vuonohevostilaus
Fyrverkeri
 Fyrverkerin jälkeen talliin on tullut vielä yksi vuonohevosori, mutta ennen sitä kuva keväällä valmistuneesta tilauksesta. Pahoittelen että kaikkia meiltä lähteneitä vuonohevosia ei esiinny tässä postauksessa.
yksi lempparini valmistuneista vuonohevostilauksista.

Tähän mennessä uusin vuonohevosvahvistus on Frodo ( Melody's little boogie) Tämä harmaahallakko sydämellä toi mukavan piristyksen kasvatukseen. Frodo valmistui toukokuussa ja kävimmekin sen kanssa Hööksin näyttelyissä ja Hato-kisoissa. Myös Frodo on antanut sukua, mutta syksyn alussa tämän nuoren lupaavan herran olisi tarkoitus muuttaa uuteen kotiinsa. Ja vink vink. Uutta tulokasta on jo aloitettu. Tämä tulokas on tamma, muta tämän enempää en paljasta vielä.Frodo I:Fjöd II:Tuntematon
IE:tuntematon
E: Søtlig regn dogn
EI: I:HA Stor Kriger

EE: MM's Playing with Danger

 
 
Lopuksi vielä kuvia näistä hassuista torveloista.
 
 

Oltiin vuoden 2014 Helsingin International Horse Show:sa Dråpen kanssa. Oli muuten hienoa päästä sinne areenalle ratsastamaan Dråpen kanssa, missä itse kilpailutkin järjestettiin.

Vuonna 2014 hevosmessuilla


Kuka on sinun lempparisi vuonohevosistamme? Onko sinun vuonohevonen jotain sukua hevosillemme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti